Hlavní obsah

Muž ujel od pumpy bez placení. V dodávce měl kradené motorky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříliš chytře si v úterý v podvečer počínal řidič vozidla Peugeot Boxer, když bez placení odjel po natankování od benzinky u Vyškova. Když byl dostižen, vyšlo najevo, že byl pod vlivem alkoholu, navíc jel v kradeném autě a v něm měl tři ukradené motorky.

Foto: Policie ČR

Vozidlo, s nímž cizinec jel.

Článek

„Oznámení o řidiči, který ujel bez zaplacení z benzinové stanice, jsme přijali před půl pátou. Během pár minut policisté vozidlo spatřili a na dálnici D 35 ve směru na Ostravu zastavili,“ sdělila Novinkám ve čtvrtek policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Za volantem podle ní seděl 19letý cizinec, který se podrobil odborné dechové zkoušce, při které nadýchal hodnoty do 0,5 promile. Orientační test na drogy u něj vyšel s negativním výsledkem.

Foto: Policie ČR

V nákladovém prostoru dodávky byly tři odcizené motorky.

„Během kontroly policisté zjistili, že auto je opatřeno registračními značkami, které však náleží k jinému vozu. Provedená lustrace nakonec odhalila, že vozidlo je v pátrání, jelikož bylo v Rakousku během noci na úterý odcizeno. Další překvapení skýtal nákladový prostor. Uvnitř se nacházely tři kradené motorky, k jejichž odcizení došlo ve zhruba stejnou dobu taktéž na území Rakouska,“ konstatovala mluvčí.

Zadržený mladík skončil podle ní v rukou kriminalistů. „Ti jej na základě evropského zatýkacího rozkazu předají rakouským kolegům,“ doplnila Vaňharová.

Kamera zachytila krádež mincí za více než milion. Policie hledá dvojici z veletrhu v Praze

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám