Hlavní obsah

Zloděj v advokátní kanceláři v Ostravě bral všechno. Ladův originál i sirup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Advokátní kancelář v centru Ostravy si jako cíl zlodějské výpravy vybral muž, který z  místa odnesl pestrou škálu různých věcí jako sirupy, počítače a řadu cenností. S lupem odjel tramvají a taxíkem do Frýdku-Místku, kde ho policie nakonec vypátrala. Až tehdy se dozvěděl, že z kanceláře sebral mimo jiné originál kresby slavného českého výtvarníka Josefa Lady.

Foto: Policie ČR

Kresbu Josefa Lady policisté po vypátrání zloděje vrátili majiteli.

Článek

O případu vloupání z konce března ve čtvrtek informovala mluvčí policie Eva Michalíková. Zloděj podle vyšetřovatelů vnikl přes vstupní dveře do vícepodlažního domu, kde si vyhlédl zamčenou advokátní kancelář.

Při vloupání sebral sirupy aloe vera, notebook i stolní počítač a dále několik obrazů. „Například jeden z nich byl od známého malíře Josefa Lady, kdy se jednalo o kolorovanou perokresbu,“ zmínila mluvčí.

Podezřelý podle všeho neměl tušení, jakou vzácnost v podobě originálu kresby slavného autora odnesl, přičemž podobně mu nejspíš nedošlo, že jeho cestu z místa činu zaznamenaly bezpečnostní kamery.

Policie našla obraz Čekání, který zmizel před 25 lety

Krimi

Z jejich záznamů pak vyplynulo, že muž odjel tramvají, načež si objednal taxislužbu, která ho odvezla do Frýdku-Místku. Následující prověřování vedlo k zadržení 33letého muže.

„U výslechu se kriminalistům ke svému jednání doznal a uvedl, že kanceláře si vybral náhodně poté, co viděl na fasádě domu reklamní poutač advokátní kanceláře. S policisty spolupracoval, odcizené věci díky rychlému zadržení nestačil prodat a nakonec je téměř všechny donesl na služebnu. Jen sirupy nakonec měl vyhodit,“ sdělila Michalíková.

Foto: Policie ČR

Kancelář v Ostravě, do které se vloupal zloděj.

Policisté muže obvinili z krádeže se škodou kolem 30 tisíc korun. Již dříve měl problémy se zákonem, nyní mu hrozí až tříleté vězení.

Po obvinění ho policie propustila, ale podle mluvčí netrvalo dlouho a muže znovu zadrželi kvůli podezření z krádeže. „Probíhají procesní úkony a budeme u soudu navrhovat vzetí obviněného do vazby,“ dodala Michalíková.

Neobvyklý nález při silniční kontrole v Praze: Kufr plný umění

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám