Hlavní obsah

Zloděj ukradl v dětském domově skluzavky a hračky

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Během pěti dnů podruhé okradl někdo v Ostravě děti o plastové skluzavky a domky. Zloděj či zloději se vždy zaměřili na zahrady zařízení pro děti v Ostravě-Zábřehu. Při dvou loupežných výpravách už stihli nakrást věci v hodnotě přes 50 tisíc korun.

Článek

V noci z úterý 27. na středu 28. července vyhlédl zahradu dětského domova pro nejmenší děti na Jedličkově ulici v Ostravě-Zábřehu.

„Pachatel nejprve poškodil dva metry vysoké oplocení a vnikl na zahradu. Z ní odcizil trampolínový set, zahradní plastový domek a dvě shodné zahradní skluzavky,“ objasnila Holčáková a dodala, že v tomto případě vznikla škoda 19 tisíc korun.

Poprvé zloděj či zloději úřadovali v minulém týdnu, v noci ze čtvrtku 22. na pátek 23. července v zahradě dětského centra na Rýparově ulici.

„Pachatel nebo pachatelé demontoval dva plastové domečky, sestavu plastových prolézaček a velké zahradní skluzavky. Části domečku spolu se skluzavkou a další plastovou skluzavkou ve tvaru dinosaura přemístil k plotu zahrady,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Některé díly zůstaly na pozemku dětského centra, jiné nechal zloděj až za plotem. „Z místa činu pachatel odcizil skluznou plochu a bočnice velké zahradní skluzavky a spojovací materiál plastových domečků,“ dodala mluvčí s tím, že i když rozložené domečky zůstaly na místě, nemohou je děti již používat, protože spojovací materiál nejde dokoupit. Škoda je přes 30 tisíc korun.

Policie žádá případné svědky, aby jakékoliv informace sdělili na lince 158 nebo přímo na Obvodním oddělení Ostrava-Vítkovice na telefonu 974 728 201.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám