Hlavní obsah

Zloděj ukradl kamión naložený LCD televizory

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Ve čtvrtek 9. června neznámý pachatel odcizil kamión s maďarskou poznávací značkou plně naložený LCD televizory značky Philips. Řidič vozidlo uzamkl a odešel se občerstvit. Po hodině se vrátil, nákladní soupravu však již nenašel. Následující den kriminalisté nalezli tahač vykradený a ohořelý. Po pachateli však zatím marně pátrají.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Nákladní vůz v nočních hodinách 43letý maďarský řidič zaparkoval na parkovišti za čerpací stanicí na 52. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Kamión byl naložen 396 kusy LCD televizí značky Philips v hodnotě přesahující čtyři milióny korun. 

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, kteří krádež vyšetřují, nevědí, zda byl pachatel jeden, či šlo o organizovanou skupinu. Zjistili však, že zloděj se soupravou odjel po dálnici D1 ve směru na Brno. Poslední jeho výskyt zaznamenali u sjezdu na 153. kilometr ve směru na Brno čtvrt hodiny po půlnoci. 

Kamión bez nákladu policisté nalezli v plamenech v pátečních ranních hodinách na tzv. Klusácké stezce mezi Velkou Bíteší a Náměští nad Oslavou. Vozidlo téměř celé shořelo. Celková škoda se pohybuje okolo sedmi miliónů korun. 

Pokud svědci zaznamenali jakékoliv informace o pohybu tahače DAF RZ LEM 544 s návěsem Schmitz RZ XVL670 bílé barvy se stříbrnou plachtou, mohou volat na telefonní číslo 158, na mobil 720 581 882 nebo pevnou linku 974 861 607.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám