Hlavní obsah

Zloděj šperků prodal cennosti v hodnotě čtvrt miliónu za 45 tisíc

– Praha
Novinky, mik

Policisté zadrželi začátkem září na Letišti Václava Havla muže, který měl v pražských Kbelích ukrást šperky za čtvrt miliónu korun. Policistům pomohli především kolegové z Jihlavy, kde se obviněný muž ukrýval. Podezřelý se chystal odcestovat do Anglie, informovala v pondělí mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Policisté dopadli v neděli 7. září na základě souhlasu se zadržením od státního zástupce  27letého muže na ruzyňském letišti a ten pak putoval na služebnu, kde ho vyšetřovatel obvinil ze spáchání trestného činu krádeže," sdělila Rösslerová.

"Odcizené šperky jsem prodal za 45 tisíc v centru města neznámým mužům, potřeboval jsem totiž peníze na nájemné," informoval policii o svém počínání obviněný muž.

Šperky, které přitom podle policie odcizil začátkem července, měly hodnotu čtvrt miliónu korun. Zloděj si místo před krádeží vytipoval. Prodejnu nejprve navštívil 30. června a předstíral zájem o zboží. Druhý den se vrátil a vyžádal si ukázku šperků. Prodavačka se v jeden okamžik sehnula k psovi, muž využil situace, sebral tři plata se šperky a z klenotnictví utekl.

V případě odsouzení mu hrozí až pětileté vězení. Policie vede trestní stíhání na svobodě. Ve svém trestním rejstříku má zadržený podle policie již šest záznamů spojených převážně s majetkovou trestnou činností. "V policejních evidencích má rovněž záznamy jak násilného charakteru, tak i na úseku drogové problematiky," řekla Rösslerová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám