Hlavní obsah

Zloděj připomíná Švejka a páchne česnekem

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRNOV

Po pouličním prodavači, který svým obličejem připomíná literární postavu vojáka Švejka a páchne česnekem, pátrají bruntálští kriminalisté. Ve středu neznámý muž okradl motoristu, kterému na ulici nabízel ke koupi zřejmě kradené zboží.

Článek

Devětapadesátiletý muž zastavil se svým autem ve středu v Krnově v areálu bývalých kasáren, kde k němu přistoupil neznámý člověk, hovořící slovensky, a nabízel mu za pouhé dvě stovky hodinky a holicí strojek.

"Poškozený si chtěl zboží koupit a sáhl do kapsy pro peníze. Jednalo se o svazek bankovek v celkové výši 11 900 korun. Pachatel využil situace, svazek mu vytrhnul a z místa utekl," uvedla mluvčí policie Lucie Krašteničová. Dodala, že hodinky a strojek ještě zákazníkovi stačil vhodit do auta.

Okradený muž událost oznámil polici ve čtvrtek. Zloděj byl ve věku 40-50 let, vysoký asi 170 centimetrů, zavalitější postavy a měl kulatý, švejkovský obličej. Podle okradeného páchl česnekem.

"Policisté vyzývají další svědky, kteří byli v Krnově ve středu či jiný den osloveni mužem odpovídajícím popisu a mohli by k němu poskytnout jakoukoli informaci, aby kontaktovali linku 158," dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám