Hlavní obsah

Zloděj odcizil auto ve Vídni, po honičce v ulicích Brna havaroval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brněnští policisté dostali od svých rakouských kolegů informaci, že z parkoviště u vídeňského letiště bylo odcizeno osobní auto Toyota Land Cruiser a zloději s ním míří od Mikulova na Brno. Po honičce s policií auto havarovalo v lese a spolujezdce policisté zadrželi na nádraží. K případu, který se odehrál v pátek, policie zveřejnila videozáznam.

Policisté pronásledovali kradenou ujíždějící Toyotu po echu z RakouskaVideo: Policie ČR

 
Článek

Pár chvil po ohlášení se kradené vozidlo prohnalo kolem hlídky na Heršpické ulici v Brně. Muž za volantem se řítil centrem Brna jako šílený, ohrožoval ostatní řidiče, projížděl křižovatky na červenou a ohrozil i minibus městské hromadné dopravy. Nakonec se mu s policejními vozidly v patách podařilo vjet na dálnici D1 a ujížděl směrem na Vyškov.

„Před sjezdem na Holubice policisté zastavili provoz. Řidič kradeného terénního vozu ale stačil s autem vykličkovat ke střednímu dělícímu pásu a dále ujížděl. Na sjezdu na Holubice se hlídkám, které nemohly po nezpevněném povrchu s běžnými vozy pokračovat adekvátní rychlostí, ztratil z dohledu,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Strážci zákona ale nesložili ruce do klína a obsadili možné únikové trasy. Nakonec se jim auto podařilo najít s proraženou pneumatikou v nedalekých Holubicích.

„Hlídka při pátrací akci na nádraží nalezla také podezřelého muže z Polska. Ten byl špinavý od hlíny a poškrábaný od větví. Byl velmi nervózní a s policisty odmítl spolupracovat. Později se ukázalo, že jde skutečně o spolujezdce z kradeného vozu. Po potvrzení jeho totožnosti jsme navíc zjistili, že je na něj vydán evropský zatýkací rozkaz za krádež jiné Toyoty v Rakousku,“ dodal Šváb s tím, že případ si převzali rakouští policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám