Hlavní obsah

Zloděj našel v peřinách dva a půl miliónu

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘÍBOR

Dva a půl miliónu korun v hotovosti ukradl ve čtvrtek za bílého dne dosud neznámý pachatel v jednom z rodinných domků v severomoravském Příboru. Majitelé domu vloupání nahlásili na policii, která jejich oznámení považuje za důvěryhodné. Že by si majitelé domu událost vymysleli, je prý málo pravděpodobné.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Krajská policejní mluvčí Soňa Bradáčová tvrdí, že zloděj kolem poledne prohledal celý dům a nic jiného si z něj neodnesl. Je tedy možné, že byl o uložených penězích informován.

"Částku ve výši dva a půl miliónu korun odcizil z úložného prostoru lůžek v dětském pokoji. Podle dostupných informací se jednalo o soukromé finance," uvedla Bradáčová.

Možnost pokusu o pojistný podvod policie téměř vylučuje. "Pokud by měl někdo pojištěnou domácnost na tak vysokou částku, pojišťovna by požadovala například zabezpečení domu bezpečnostním zámkem. Zloděj přitom na zahradu domu vešel neuzamčenou brankou a ve vstupních dveřích do domu byl jen obyčejný zámek," uvedla Bradáčová.

Bližší informace o případu zatím nejsou k dispozici.

Reklama

Výběr článků

Načítám