Hlavní obsah

Zlaté oslavy v centru Prahy: Kolapsy na náměstí, desítky zajištěných a stížnosti na davy

Aktualizováno

Během oslav vítězství českých hokejistů na světovém šampionátu, který vyvrcholil v neděli pražským finále, policie v ulicích metropole zajistila 32 lidí a řešila desítky přestupků včetně trestných činů. Záchranná služba na Staroměstském náměstí, kde zápas sledovaly tisíce fanoušků na obrazovce, ošetřovala pacienty, kteří zkolabovali. V pondělí v podvečer se bude na náměstí slavit znovu.

Zákroky policie na Staroměstském náměstíVideo: Aktu.cz

 
Článek

Policie ráno informovala, že oslavy proběhly v poklidu, její bilance z dopoledne už ale nabízí trochu jiný obrázek. „Večer a noc byly v centru metropole z pohledu pražské policie náročné. Museli jsme řešit několik desítek přestupků a pět trestných činů,“ sdělil Novinkám mluvčí policistů Jan Daněk.

Podle Daňka se jednalo o výtržnosti ze strany opilých lidí a ničení cizího majetku. Na osobní svobodě policisté museli omezit celkem 32 lidí a dvacetkrát použili donucovací prostředky,“ dodal mluvčí. Krom toho si lidé stěžovali na davy lidí.

U O2 areny, kde se zápas hrál, také museli policisté řešit případy s falešnými vstupenkami, bylo jich však jen minimum.

Foto: Aktu.cz

Zákroky policie na Staroměstském náměstí

FOTO: Staromák na nohou. Češi si před domácím publikem došli pro zlato

Domácí

Na Staroměstském náměstí sledovalo v neděli projekci hokejového souboje mezi Českem a Švýcarskem přes 15 tisíc lidí. Připraveni kvůli tomu byli policisté, záchranná služba a hasiči. Na oslavy dohlíželi strážníci, ale i prvosledové hlídky s dlouhými zbraněmi či těžkooděnci.

„Během včerejšího finálového zápasu jsme na Staroměstském náměstí ošetřili 23 osob, z nichž pouze pět bylo odvezeno do nemocnice,“ uvedli záchranáři. Ve většině případů se jednalo o nevolnosti nebo kolapsové stavy přímo v davu lidí.

Oslavy výhry MSVideo: Novinky

Z tohoto důvodu na místo pak operační středisko povolalo velkokapacitní speciál Fénix, který pojme větší množství pacientů.

U O2 areny bylo celkem 43 ošetřených, z toho dva byli převezeni do nemocnice. „Nikdo nebyl v ohrožení života,“ dodala záchranná služba.

V pondělí večer se bude na Staroměstském náměstí slavit znovu. Za fanoušky tam dorazí čerství mistři světa. Začátek akce je naplánován na 17 hodin.

Výběr článků

Načítám