Hlavní obsah

Zlá sobotní noc na jihu Čech: devět zraněných a auto v rybníce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při noční srážce dvou škodovek u Hamru na Jindřichohradecku se zranilo devět lidí, všichni ve věku od osmnácti do třiadvaceti let. Jeden z šoférů byl opilý, na místě zasahoval i vrtulník.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Tři osoby utrpěly těžká a šest lehčí zranění,“ sdělil policejní mluvčí Jiří Matzner. „Za nehodu pravděpodobně může podnapilý řidič, který měl přes tři promile alkoholu v dechu a přejel do protisměru, kde se čelně střetl s dalším vozem,“ uvedl Matzner.

K nehodě došlo krátce po sobotní půlnoci, čtyři hodiny nato šlo o život i na dalším místě jižních Čech – řidič kamionu si u Čejkovic, mezi Českými Budějovicemi a Hlubokou nad Vltavou, všiml převráceného auta v tamním rybníce.

„Policisté poté zjistili, že na silnici u rybníka sedí svlečený muž, řidič inkriminovaného vozu. Nebyl při sobě, nebyl schopen říci, zda v něm jel sám. Naštěstí se ale žádné další osoby v rybníku ani jeho okolí nenašly,“ konstatoval Matzner. Šofér skončil v nemocnici, zda měl v těle alkohol, ukáže odběr krve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám