Hlavní obsah

Získala jste slevu na tarif, řekl ženě falešný operátor. Podvodníkovi dobila kredit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Drzost podvodníků se zdá být bezmezná. Třicetileté ženě zavolal neznámý hlas, který po ní žádal přeposlání kódu, který jí přišel v SMS. Místo slevy na tarif se jí však strhlo 999 korun. Případem se zabývají policisté v Jeseníku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Žena přijala hovor z neznámého čísla. Muž na druhé straně se představil jako operátor její mobilní telefonní sítě. Poškozené tvrdil, že získala slevu z vyúčtování svého tarifu, a to v maximální výši 999 Kč,“ informovala mluvčí policie Tereza Neubaurová.

Poněvadž žena již v minulosti nějaké slevy od operátora dostala, podvod dopředu neodhalila. Podvodník jí řekl, že jí přišla SMS se slevovým kódem, který nyní potřebuje nadiktovat. Volající se následně odmlčel a ženě přišla další zpráva, že z jejího účtu proběhlo dobití kreditu neznámého čísla ve výši 999 korun.

„Poškozená si tuto informaci ještě ověřila u svého operátora, který jí bohužel oznámil, že pravděpodobně naletěla nějakému podvodníkovi a celá suma jí byla naúčtována,“ uzavřela mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám