Hlavní obsah

Zfetovaný muž skákal na Plzeňsku před auta a napadl chlapce

– Plzeň

Kriminalisté zahájili trestní stíhání 29letého muže, který v Třemošné na severním Plzeňsku skákal před projíždějící auta a útočil na lidi. Agresor byl při činu polonahý a pod vlivem drog a alkoholu.

Foto: Policie ČR

Poškozené policejní auto

Článek

Událost se stala v neděli po 16. hodině v Družstevní ulici. Policisté o ní ale informovali až ve středu. „Na tísňovou linku jsme přijali oznámení o pomateném polonahém muži, který skáče před projíždějící vozidla, napadá lidi a ničí majetek,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Foto: Policie ČR

Poškozené auto

Jakmile na místo přijela hlídka, útočník hlavou udeřil do přední kapoty služebního vozu a poškodil ji. „Kolegové pak agresora, který měl na sobě jenom kraťasy a byl evidentně pod vlivem alkoholu, zadrželi. Dechová zkouška potvrdila 2,14 promile,“ řekla Červenková.

Testy na přítomnost drog u muže prokázaly marihuanu a pervitin. „Šetřením jsme zjistili, že výtržník před prodejnou v Družstevní ulici ještě bezdůvodně napadl nezletilého chlapce, kterému naštěstí nezpůsobil žádné zranění. Dále poničil zaparkované auto Volkswagen Crafter, u něhož rozbil levé zpětné zrcátko,“ uzavřela mluvčí s tím, že útočník je podezřelý z přečinů výtržnictví a poškození cizí věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám