Hlavní obsah

Ženy v Novém Jičíně se málem utopily. Policisté je z řeky vytáhli opilé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě ženy se v sobotu málem utopily v řece Jičínce v Novém Jičíně. Jak informovala mluvčí policie Eva Michalíková, obě byly v podnapilém stavu. Zhruba ve stejnou dobu policie zasahovala u tonoucího muže v nedalekém městě Příbor.

Foto: Policie ČR

Policisté zachraňují dvě tonoucí ženy.

Článek

Do Nového Jičína byli policisté přivoláni krátce před čtvrtou hodinou odpolední. Při příjezdu na místo viděli skupinku osob, která se snaží zachránit dvě topící se ženy, což se jí nedařilo.

„Jedna z žen byla na břehu řeky, oslabená a vyčerpaná. Druhá žena byla zhruba metr od břehu v blízkosti splavu, taktéž vyčerpaná a nedařilo se ji dostat na břeh. Proto muži zákona ihned začali postupně ženy zachraňovat. Pomocí házecího lana nejdříve vytáhli ženu, která se v řece topila. Druhé ženě, která sice už byla na břehu, ale nemohla se dostat nahoru, policisté také hodili házecí lano a bezpečně ji vytáhli,“ sdělila Michalíková.

Šarvátka ve vlaku u Prahy, opilec škrábl průvodčího

Krimi

Policisté u jedné z žen naměřili dechovou zkouškou 3,2 promile alkoholu, druhá nadýchala 1,8 promile.

Zřejmě ještě více by nadýchal opilý muž, kterého vytáhl policista z řeky v Příboře. „Jak se ukázalo, muž (ročník 1955) byl také pod vlivem alkoholu. Z důvodu jeho podnapilosti se však nedokázal podrobit dechové zkoušce. Se zraněním byl předán do rukou záchranářů,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám