Hlavní obsah

Ženu v Olomouci okradli, když dávala první pomoc své babičce. Policie hledá dvojici ze záznamu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezostyšně si počínal zloděj v olomouckém nákupním centru, když okradl mladou ženu, která v tu chvíli pomáhala své babičce postižené náhlou zdravotní indispozicí. Z volně odložené kabelky ženě zmizela peněženka.

Důležité svědkyně v případu.Video: Policie ČR

 
Článek

Přispět k objasnění celé věci by mohly dvě ženy, které se pohybovaly na místě činu a zachytily je bezpečnostní kamery. Policie po nich pátrá. Právo o tom v pondělí informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Ke krádeži došlo 31. srpna, policisté se o ní dozvěděli téhož dne večer. „Mladá žena si odložila kabelku na sedačku v prostorách toalet obchodního centra, protože zde poskytovala pomoc své babičce, u které došlo k náhlé zdravotní indispozici. Na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu a před jejím příjezdem střídavě setrvávala u babičky či v místech před toaletami, aby mohla nasměrovat záchranáře,“ uvedla mluvčí.

Podvodník ošálil i ostřílenou účetní. Poslala mu přes čtvrt milionu

Krimi

Kabelce tak podle ní žena nevěnovala patřičnou pozornost, čehož pravděpodobně využil neznámý pachatel.

„Po převozu babičky do nemocnice si žena povšimla, že jí v kabelce schází peněženka, která obsahovala finanční hotovost, osobní doklady a platební kartu. Ještě téhož dne došlo k neúspěšnému neoprávněnému zneužití platební karty. Celková způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 1 500 korun,“ konstatovala Vaňharová.

Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli v případě jeho dopadení hrozí až dva roky vězení.

Foto: Policie ČR

Důležité svědkyně v případu.

Policisté mají kamerový záznam z místa, na kterém jsou zachyceny dvě neznámé ženy, které by podle Vaňharové mohly svou svědeckou výpovědí značnou měrou přispět k objasnění případu.

„Pokud by někdo z občanů ženy na videozáznamu poznal, ať prosím kontaktuje policisty na tel. 974 766 651 nebo na lince 158,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám