Hlavní obsah

Ženu, kterou odnesl Botič do podzemí, našli ve Vltavě mrtvou

– PRAHA

Pražští strážníci nalezli v neděli odpoledne pod Staroměstským jezem mrtvou ženu. Podle nich může jít o bezdomovkyni, kterou v pátek strhl proud potoku Botič do podzemního tunelu ústícího do Vltavy. Nález mrtvoly teď šetří policie.

Článek

Ženu, která v pátek vpodvečer tonula v Botiči, se marně snažili nalézt hasiči jak v podzemním tunelu, tak ve Vltavě. Podle svědků, kteří slyšeli její volání o pomoc v ulici Na Slupi, žena zřejmě neuměla plavat.

Policie Novnkám v pátek sdělila, že se pátrá po dvaapadesátileté slovensky hovořící ženě. Podle TV Nova to byla bezdomovkyně, která se svým přítelem bydlela pod Nuselským mostem. Déšť jim údajně vyplavil příbytek, žena nešťastnou náhodou uklouzla a spadla do potoka.

:. Červené body znázorňují, kde potok Botič mizí pod zemí a kde ústí do řeky Vltavy.foto: Novinky/Novinky s použitím Mapy.cz

Ženu hledali kromě hasičů a záchranářů a poříční oddíly státní i městské policie. Pátrání ale bylo marné. Strážníci už v pátek nevylučovali, že se ženino tělo objeví ve Vltavě.

"Je možné, že se jí chvíli poté, co do potoka spadla, podařilo dostat na břeh. Také je možné, že její tělo proud odnesl do Vltavy a objeví se po nějaké době," řekl v pátek Novinkám zasahující strážník.

Stav vody v Botiči se při prudkých deštích rychle mění. Prahou se v pátek prohnalo několik bouřek s vydatnými srážkami. Hladina potoku se tak během krátké doby prudce zvýšila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám