Hlavní obsah

Ženský hlas hrozil bombou na nádraží v Praze, podezřelá skončila ve vazbě

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Soud poslal do vazby 42letou ženu, kterou policie podezírá, že anonymně nahlásila bombu na hlavním nádraží v Praze. Na místě kvůli hrozbě zasahovaly desítky policistů, výbušnina se ale nenašla. Ženu se podařilo vypátrat v centru metropole.

Žena vyhrožovala bombou na nádraží v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Anonymní hlášení na linku 158 policie obdržela v pátek odpoledne.

„Máte na hlavním nádraží v Praze, vlakovém, bombu,“ sdělila žena do telefonu, který hned poté položila.

Anonym zesiluje z internetového úkrytu hrozby útokem

Krimi

„Na místo vyrazilo několik desítek policistů, aby prohlédli nádraží. Žádnou bombu nenašli,” informoval v úterý o případu mluvčí policie Jan Daněk.

Prověřování ukázalo, že by se podezřelá mohla pohybovat někde v centru Prahy. Policie ji nakonec dopadla na Staroměstském náměstí.

Nepoučitelného anonyma zadrželi v cizině, veřejnost plašil od 90. let

Krimi

„Dvaačtyřicetiletá žena skončila na služebně kriminalistů, kde se k anonymní výhrůžce přiznala a vyslechla si obvinění z trestného činu šíření poplašné zprávy, za což jí hrozí až tři léta odnětí svobody,” dodal mluvčí s tím, že soud obviněnou poslal do vazby.

Foto: Policie ČR

Žena vyhrožovala bombou na nádraží v Praze.

Důvod, proč telefonicky ohlašovala bombu, podle Daňka vysvětlila hned policejní hlídce, která ji zadržela na náměstí. „Policistům řekla, že pokud ji po výslechu pustí na svobodu, bude volat znovu, a to proto, aby se policie nenudila,” dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám