Hlavní obsah

Žena ze Šumperska nevrátila omylem poslané peníze. Hrozí jí vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omylem získala peníze od firmy, kde dříve pracovala, žena středního věku ze Šumperska. Rozhodla si je ponechat a nevrátila je ani poté, co byla k tomu bývalým zaměstnavatelem vyzvána. Ten se proto obrátil na policii. Ženě nyní za zatajení věci hrozí až roční vězení. Novinkám to řekla ve čtvrtek policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

Žena podle ní pracovala první tři měsíce loňského roku ve firmě v Zábřehu a od zaměstnavatele za odpracovanou dobu dostala výplatu v řádném termínu. V květnu jí na účet firma, kde dříve pracovala, omylem zaslala částku něco málo přes 21 tisíc korun.

„Ještě ten samý měsíc se jí ozvali z firmy, aby peníze, na které neměla žádný oprávněný nárok, vrátila. Žena to přislíbila, ale nic se nedělo. O vrácení byla požádána ještě dvakrát, ale bezúspěšně,“ uvedla mluvčí s tím, že firma proto podala na svoji bývalou zaměstnankyni trestní oznámení.

„Případ v současné době prověřujeme, dokumentujeme a zjišťujeme další okolnosti uvedeného skutku,“ dodala Zajícová.

Pokud se někomu na účtu objeví peníze, které mu nepatří, je jeho povinností je neprodleně vrátit. Upravuje to ustanovení § 2991 občanského zákoníku o bezdůvodném obohacení.

Účetní olomoucké firmy si měla na soukromé účty poslat čtvrt milionu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám