Hlavní obsah

Žena zatopila v kamnech, její bratr skončil s otravou v nemocnici

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Zatopení v kamnech se na Velikonoční pondělí málem stalo osudným dvaapadesátiletému muži Lipové - lázní na Jesenicku. Přiotrávil se oxidem uhličitým a ve velmi vážném stavu byl převezen do nemocnice. Policie o případu informovala ve středu.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Čtyřiačtyřicetiletá žena, která bydlí v domě spolu se svým bratrem, ráno zatopila v kamnech, aby mohla uvařit oběd. Okolo druhé hodiny si šel její bratr lehnout do obývacího pokoje.

Protože jí nebylo moc dobře, šla i ona odpočívat, ale do jiné místnosti. Když se po dvou a půl hodině vrátila zpátky do obýváku, bratr byl již v bezvědomí a chrčel,“ řekla Právu jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Žena rychle zavolala záchrannou službu, která muži poskytla první pomoc. „Protože však byl jeho zdravotní stav velmi vážný, byl letecky transportován do Ostravy,“ uvedla mluvčí.

Pracovník hasičského záchranného sboru podle ní provedl v domě měření množství zplodin. K úniku oxidu uhličitého pravděpodobně došlo v důsledku netěsnosti roury z kamen do komína, která vede právě přes obývací pokoj. „Nyní je už muž mimo ohrožení života,“ dodala Neubauerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám