Hlavní obsah

Žena z Prahy si vymyslela požár, protože si doma zabouchla klíče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čtyři hasičská, tři policejní a dvě zdravotnická auta vyjela v úterý v půl páté ráno k údajnému požáru hostelu v Plzeňské ulici v Praze. Žena, která vše nahlásila, si ale jen zabouchla klíče a chtěla, ať jí dveře otevřou hasiči. Na policejním webu to uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan. Ženě teď hrozí obvinění z šíření poplašné zprávy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hasiči, policisté a zdravotníci dorazili na místo, kde mělo údajně hořet, několik minut po přijetí oznámení. Nikde ale žádné plameny neviděli, sdělil Hulan. Jednačtyřicetiletá žena, která záchranáře přivolala, hned přiznala, že si všechno vymyslela.

"Zabouchla si klíče, a nemohla se dostat domů. Aby nemusela volat dle jejího názoru drahého zámečníka, napadlo ji, že jí dveře mohou otevřít hasiči," oznámil mluvčí policie. Hasiči ale také mohou požadovat zaplacení výjezdu v případech, kdy nebyl při nahlášené události ohrožen ničí život, majetek ani životní prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám