Hlavní obsah

Žena z Olomoucka si vymyslela znásilnění, hrozí jí dvouleté vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Až dvouletý pobyt za mřížemi hrozí ženě (38) z Olomoucka za křivé obvinění. Toho se měla dopustit, když v létě přišla na policii s tím, že byla znásilněna jejím známým. Vše si vymyslela. Novinkám to v pondělí sdělila policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Začátkem července se žena na policisty obrátila s tím, že byla znásilněna. Protiprávního jednání se měl dopustit její známý, kterého si se svolením svého partnera pozvala na víkendovou návštěvu. Podle jejích slov si měl host počkat, až přítel odejde do práce, a poté s ní měl proti její vůli vykonat soulož,“ uvedla mluvčí.

V rámci prověřování kriminalisté zjistili, že se tvrzení ženy nezakládá na pravdě. „Se zjištěním ji konfrontovali, načež se dotyčná doznala, že si vše vymyslela. K souloži mělo opravdu mezi ní a pozvaným hostem dojít, ovšem oboustranně zcela dobrovolně. Problém nastal až v momentě, kdy se o intimnostech dozvěděl její přítel. V obavách, že by se její vztah mohl rozpadnout, si proto měla příběh poupravit a znásilnění si vymyslet,“ konstatovala Vaňharová.

Policejní komisařka podle ní sdělila ženě podezření ze spáchání přečinu křivého obvinění, za který jí v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až dva roky vězení.

Oběti sexuálních zločinů by měly hlásit i staré případy, vyzývá policista

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám