Hlavní obsah

Žena z Lounska naletěla podvodníkovi, přišla o 1,5 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O půldruhého milionu korun přišla žena z Lounska, kterou zaujala vidina výhodného obchodování s kryptoměnami. Podvodným jednáním neznámého pachatele se nyní zabývají policisté z lounského oddělení hospodářské kriminality.

Foto: Profimedia.cz

Investiční podvodníci jsou stále aktivnější. Často chtějí platit v kryptoměnách.

Článek

Poškozená vyplnila na internetové stránce své kontaktní údaje, poté byla telefonicky kontaktována neznámým mužem.

„Ten ji instruoval, aby si do svého počítače nainstalovala vzdálený přístup, skrze který jí bude moci pomoci s transakcemi na obchodní platformě,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

Žena ale netušila, že se na dané platformě nachází pouze fiktivní obchody s kryptoměnami a její peníze jsou v ohrožení.

Chtěla zbohatnout na kryptoměnách, přišla o stovky tisíc

Krimi

„Dotyčná následovala instrukce podvodníka a odeslala veškeré své úspory v hodnotě půl milionu korun na cizí bankovní účty,“ popsal případ mluvčí.

Podvodníkovi to bylo zřejmě málo, a tak přesvědčil svou oběť ke zřízení úvěru v hodnotě jednoho milionu korun. „Ženě po telefonu sdělil, aby i tyto finance zaslala na bankovní účty k investování,“ doplnil Mareš.

Po těchto transakcích byla poškozená kontaktována pracovnicí banky, která ji informovala, že se pravděpodobně stala obětí podvodu a celou věc by měla jít nahlásit na policii. Žena tak přišla o celkem 1,5 milionu korun.

Policie opakovaně varuje před velkým množstvím podobného protiprávního jednání.

„Dbejte proto zvýšené opatrnosti na cizí telefonáty. Nikdy nikomu nedávejte přístupy k vašemu internetovému bankovnictví, neinstalujte si do svých počítačů program Anydesk – vzdálený přístup k počítači, nikomu neposílejte vaše ofocené doklady ani vaše osobní údaje s daty,“ apeluje mluvčí na veřejnost.

Chtěla investovat do kryptoměn, podvodník ji připravil o půl milionu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám