Hlavní obsah

Chtěla investovat do kryptoměn, podvodník ji připravil o půl milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O téměř půl milionu korun přišla osmapadesátiletá žena z Jesenicka, když se dala nalákat na investice do kryptoměn. Narazila totiž na podvodníka. Novinám to řekla v pondělí jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Bitcoin. Ilustrační snímek

Článek

V září loňského roku podle ní poškozenou kontaktoval dosud neznámý pachatel, který jí nabídl investice do kryptoměn. Žena souhlasila a o měsíc později poslala svoji první investici ve výši 3000 eur (asi 73 000 korun).

„Během následujícího měsíce provedla ještě dalších šest bankovních transakcí, při kterých odeslala částky v hodnotách 6000, 3000 a 2000 eur. To, že se jedná o podvod, zjistila až letos, kdy požadovala své investované peníze zpět,“ uvedla mluvčí s tím, že podvodník poté okamžitě přestal komunikovat. Způsobená škoda je nyní vyčíslena na 465 tisíc korun.

Policie doporučuje lidem, kteří chtějí své úspory investovat, aby nereagovali na inzeráty a telefonáty podvodných investorů. „Vždy se obraťte na poradce, kterého dobře znáte nebo kterého vám doporučí vaše banka,“ radí policisté.

Chtěl investovat do kryptoměn. Přišel o půl milionu

Bezpečnost

Reklama

Výběr článků

Načítám