Hlavní obsah

Žena z Hradce prala špinavé peníze, které od lidí vylákali falešní američtí vojáci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Policie obvinila 50letou ženu z Hradce Králové, která byla bílým koněm podvodníků, jenž se vydávají za americké vojáky. Přes účty jí protekly téměř dva miliony korun. Po příjemcích peněz však policie stále pátrá.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté zjistili, že žena založila několik účtů u různých bank a během devíti měsíců přes ně prošly skoro dva miliony korun.

„Jednalo se o peníze, které neznámí lidé vylákali pod fiktivními záminkami od šesti lidí z celé České republiky a dvou zahraničních firem. Tito lidé se na sociálních sítích seznámili s tzv. americkými vojáky,“ popsala mluvčí policie Iva Kormošová.

Putuje k vám kufr ze Španělska, psal podvodník ženě z Olomoucka. Poslala desítky tisíc

Krimi

Ti svým obětem slibovali hezkou budoucnost. Za propuštění z armády, zaplacení poplatků nebo cla balíčků, ve kterých měly být peníze, mnohdy podvedení lidé zaplatili své úspory.

Podle policie žena peníze přeposílala na zahraniční účty, o jejíž majitelích nic nevěděla. Kriminalisté po příjemcích dále pátrají, ale vyšetřování je složité, protože potřebují souhlasy v cílových zemích. Než je však získají, účty i jejich majitelé zmizí.

Údajný americký voják ošálil seniorku historkou o nemocné dceři

Krimi

Žena, která si přeposíláním přišla na pár desítek tisíc korun, byla obviněna ze zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti, za který jí hrozí až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám