Hlavní obsah

Putuje k vám kufr ze Španělska, psal podvodník ženě z Olomoucka. Poslala desítky tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Prostřednictvím historky, že k ní putuje kufr ze Španělska, lákal zatím neznámý podvodník peníze od 53leté ženy z Velké Bystřice na Olomoucku. Dvě platby žena, přestože žádný kufr neočekávala, uskutečnila. Pak ale pojala podezření, že komunikuje s podvodníkem, a obrátila se na polici. Právo o případu informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Žena v polovině září obdržela email od neznámého muže, který po ní požadoval zaplacení cla za kufr, který údajně putuje ze Španělska a byl odeslán na její jméno. Žena, i přesto, že žádný kufr neočekávala, neváhala a obratem ze svého účtu přeposlala částku ve výši 19 000 korun,“ uvedla mluvčí.

Žena prodávala křesla za 1200 korun. Na poplatcích podvodníkovi zaplatila čtvrt milionu

Krimi

Následoval podle ní email, ve kterém se žena dočetla, že došlo k chybě a nejsou k nalezení dokumenty k odeslanému kufru. Za nově vystavené doklady neznámý požadoval úhradu částky v přepočtu téměř 430 000 korun.

„Jelikož žena nedisponovala takovým finančním obnosem, na určený účet zaslala pouze 430 korun,“ konstatovala Vaňharová.

Muž se v Brně vydával za pražského strážníka. Chytila ho skutečná hlídka

Krimi

Protože i pak neznámý po ženě požadoval uhrazení celé částky, ukončila s ním veškerou komunikaci, která probíhala nejen prostřednictvím emailu, ale i na sociální síti. „Kufru se důvěřivá žena nedočkala, pouze ponížila své konto o téměř 20 000 korun,“ doplnila mluvčí.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. Pokud se pachatele podaří zjistit, mohl by skončit až na dva roky ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám