Hlavní obsah

Žena ve Vyškově našla v bankomatu zapomenutých 15 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov

Žena ve Vyškově našla v bankomatu zapomenutých 15 tisíc korun, odevzdala je na policii. Nejde o ojedinělý případ, vyškovská policie se v posledních dnech zabývala dalšími dvěma případy zapomenutých peněz.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Ve všech třech případech, kterými se policie zabývala, šlo o poctivé nálezce, kteří bankovky odevzdali. V prvních dvou případech policisté po zapomnětlivých majitelích stále pátrají. V prvním případě 16. února někdo nechal bankovky v hodnotě 1000 korun v bankomatu u obchodního domu Albert. Peněz si všimla tamní pracovnice.

Bankomat na Rychnovsku sypal peníze. Muž nasbíral 144 tisíc

Krimi

„O několik dní později, 19. února v ranních hodinách, našla 4000 korun rovněž poctivá nálezkyně v bankomatu na vyškovském náměstí. V obou případech lidé bankovky odevzdali na vyškovskou městskou policii, která nám peníze předala,“ uvedla mluvčí policie Alice Musilová. Policisté oslovili příslušné banky a po majitelích bankovek pátrají.

Muž v Aši našel v bankomatu 120 tisíc. Odevzdal je

Krimi

Rychlejší rozřešení měl případ z minulé středy, kdy muž zapomněl v bankomatu 15 000 korun. Uvědomil si to sice po chvíli, peníze v bankomatu však už nebyly. „Volal tedy na tísňovou linku policie a zkontaktoval i svoji banku. Malou chvilku po tomto telefonátu se ozvala rovněž na linku 158 žena, která nemalý obnos v bankomatu nalezla. Peníze odevzdala vyškovským policistům,“ uvedla mluvčí. Dotyčný muž si je už na policii vyzvedl.

Policie v této souvislosti upozorňuje, že pokud by si nálezce peníze ponechal, dopouští se protiprávního jednání. I přesto však podle mluvčí nelze na poctivost ostatních spoléhat a lidé by se měli na bankovní transakce soustředit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám