Hlavní obsah

Žena v Bruntálu zemřela po užití fentanylu. Policie stíhá dva lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příčinou úmrtí třiačtyřicetileté ženy, která zemřela v Bruntále před několika dny, bylo užití drogy vyrobené z náplasti s obsahem fentanylu. Zjistila to policie a obvinila dva lidi, muže a ženu, kteří zemřelé ženě drogu poskytli. V Česku jde o další z řady úmrtí po užití této nebezpečné látky.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

O případu informovala v pátek mluvčí policie Pavla Jiroušková. Podle zjištění kriminalistů náplast s obsahem opiátu, která se používá k léčbě silných bolestí, do jednoho z bytů přinesla obviněná žena v době, kdy pobývala u svých známých. Z náplasti žena získala omamnou látku fentanyl.

Podle policie získanou drogu obviněná jak sama užívala, tak poskytla druhému obviněnému muži jako odměnu za přespání. „Ten si drogu opakovaně aplikoval,“ sdělila mluvčí s tím, že fentanyl obviněný aplikoval nitrožilně také své přítelkyni, i když věděl, že je těžce opilá a může jí tato látka uškodit.

„U poškozené došlo ke kombinované intoxikaci alkoholem a fentanylem a krátce po užití na místě zemřela,“ dodala Jiroušková.

Na Opavsku zemřel po užití fentanylu mladý muž, obvinili dva lidi

Krimi

Obviněným hrozí trest odnětí svobody až do výše 18 let, oba skončili ve vazbě. Obviněný muž byl přitom už v roce 2021 odsouzen za distribuci drog k podmíněnému trestu.

Fentanyl je velmi rozšířený hlavně v USA, jde o látku padesátkrát silnější než heroin. Ve státech má mnoho lidských obětí. Patří do skupiny syntetických opioidů, působí podobně jako morfin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám