Hlavní obsah

Žena v Bílině našla pod pračkou exotického hada

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílina (Teplicko)

Neobvyklý zásah absolvovala v úterý hlídka strážníků městské policie v Bílině na Teplicku. Majitelka bytu v panelovém domě na Pražském předměstí oznámila, že na ni zpod pračky syčí červený had.

Foto: MP Bílina

Had, který se ukrýval v pračce.

Článek

Když strážníci hada našli zalezlého v pračce, nastal pro ně zásadní problém. Červený had s pruhy mohl být buď neškodná korálovka, nebo smrtelně jedovatý korálovec. Na první pohled může mít laik s jejich rozeznáním problém. Rozdíl je totiž v pořadí černých a bílých pruhů.

V tomto případě se jednalo o korálovku, strážníci tak hada bez hrozícího nebezpečí odchytili. "Zajímavé je, že nikomu z domu had nechybí. Je proto záhadou, kde se tam vůbec vzal," informoval Právo mluvčí bílinské městské policie František Krejčí s tím, že plaz byl prozatímně umístěn v teráriu ve služebně.

Bílinští strážníci mají podle svého mluvčího bohaté zkušenosti s odchytem psů a koček. Odchytávali již i různé exotické ptactvo, dravce, sovy, pštrosy a dokonce i krávy a koně. "S odchytem hadů se však příliš často nesetkávají," dodal Krejčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám