Hlavní obsah

Žena škrtila a oloupila seniorku v jejím bytě

Právo, bed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté pátrají po čtyřicetileté lupičce, která v úterý dopoledne oloupila osmaosmdesátiletou seniorku v Přerově. K napadení došlo v jednom z domů na nábřeží E. Beneše.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Stařenka neznámou ženu pustila do svého bytu, když jí dotyčná sdělila, že přichází z elektrárny, aby se zeptala, proč nechodí na setkání s důchodci. Návštěvnice předala seniorce jako dárek krabičku a osušku. Mimo to jí donesla ještě tisíc korun, ale bankovku prý má pouze v hodnotě dvou tisíc korun a potřebuje ji rozměnit.

Poškozená odešla do ložnice, kde měla v obálce odloženo 40 tisíc korun, vytáhla tisícikorunu a donesla ji ženě. Avšak ta po chvíli hodila seniorce přes hlavu donesenou osušku a začala ji pod krkem škrtit.

„Poškozená omdlela, a pak jen slyšela bouchnutí vstupních dveří a tím se probrala. Následně zjistila, že jí pachatelka odcizila čtyři tisíce korun z peněženky a zmizely také peníze z obálky v ložnici,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podle policie se jedná o ženu ve věku asi 40 let, vysokou 160 cm. Měla krátké hnědé vlasy a velkou mezeru mezi předními horními zuby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám