Hlavní obsah

Žena si při práci s motorovou pilou téměř amputovala ruku

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Moravskoslezští záchranáři v úterý vyjížděli ke dvěma zraněním způsobenými motorovou pilou. Starší žena si při manipulaci s pilou téměř amputovala ruku, o chvíli později vyjela záchranná služba k muži, který si těžce poranil nohu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Po dvanácté hodině dostalo operační středisko informaci, že ve Vítkově na Opavsku je vážně zraněná 77letá žena po práci s pilou.

„Lékař na místě zjistil, že si při práci s pilou přivodila vážné, ztrátové poranění horní končetiny. Záchranáři zajistili postižené dva žilní vstupy, postarali se o ošetření zraněné končetiny, kterou následně uložili do vakuové dlahy,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Po ošetření přistál u zemědělského družstva vrtulník, který zraněnou ženu přepravil do nemocnice v Ostravě.

O hodinu později byla záchranná služba vyslána do Třince, kde se zranil 46letý muž taktéž při manipulaci s motorovou pilou.

„V tomto případě se jednalo o středně těžké poranění dolní končetiny,“ doplnil Humpl. Muž byl po ošetření převezen sanitkou do nemocnice v Třinci.

Reklama

Výběr článků

Načítám