Hlavní obsah

Žena si chtěla vydělávat kladnými recenzemi. Přišla o statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Chválit neznámé a osobně nevyzkoušené produkty na internetu a brát za to odměnu se 38leté ženě ze Znojemska zdálo jako snadné přilepšení domácímu rozpočtu. Nakonec ale přišla o 400 000 korun.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

„Na začátku roku reagovala na internetový inzerát a obratem se dohodla na spolupráci. Instalovala si speciální program, v němž měla provádět fiktivní kladné hodnocení produktů nabízených ve světových internetových obchodech. Za svou činnost pak dostávala kredity v kryptoměně,“ popsal případ, který se aktuálně dostal na stůl jihomoravským policistům, jejich mluvčí Bohumil Malášek.

Aby splnila denní normu a měla ještě lepší hodnocení, musela do platformy dobíjet kredit z vlastních prostředků. Ty jí poté měly být se ziskem vráceny. S vidinou zajímavého zisku žena postupně odeslala na neznámé účty skoro čtyři sta tisíc korun. I tak se dověděla, že je její účet pro neplnění podmínek zmrazen. K jeho odblokování měla odeslat dvě stě tisíc korun. To už neučinila a společnost přestala komunikovat.

Poté se žena obrátila na policii.

Místo herní konzole jim přišla mouka. Internetový podvodník z Ukrajiny dostal podmínku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám