Hlavní obsah

Žena si cestou na koupaliště fotila muslimky, pak jednu napadla

Právo, red
Praha

Po cestě na koupaliště v pražské Divoké Šárce si začala jedna žena fotit jinou, protože měla na hlavě šátek. Když ji muslimka česky požádala, aby fotky smazala, žena jí začala nadávat a křičela, že na koupaliště nesmí. Poté fyzicky napadla její kamarádku. Případ vyšetřuje policie. Útok se odehrál ve středu v pražské Divoké Šárce. Dvě ženy zorganizovaly výlet pro třináct dětí a vedly je na koupaliště. Obě měly na hlavě hidžáb, muslimský šátek, protože jsou islámské víry.

Foto: Profimedia.cz

Žena v hidžábu. Ilustrační foto

Článek

„Nějaká žena si nás začala fotit. Poté, co byla česky a slušně požádána, ať toho nechá, že si nepřejeme, aby nás fotila, natož děti, začala nám sprostě nadávat. Že jsme bubáci, ať táhneme do p…le a ať se neopovažujeme jít na koupaliště. Poté mojí kamarádce dala pěstí a kopla do ní,“ popsala incident jedna z napadených na stránkách Proti projevům nenávisti.

Děti, které útoku přihlížely, z něj prý byly v šoku, a jedno z nich dokonce začalo plakat. Útočnice chtěla následně utéct, a proto ji ženy musely až do příjezdu policie zadržet. O případu jako první informoval deník Blesk. Podle něj se útok odehrál na koupališti, jak ale v neděli řekl Právu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan, k napadení došlo v lesoparku Divoká Šárka.

„Věc je prošetřovaná pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití,“ dodal Hulan. Za něj hrozí pokuta až dvacet tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám