Hlavní obsah

Žena se sama zranit nemohla, její druh jde na osm let za mříže, rozhodl soud

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Účelové a nepravdivé bylo podle Krajského soudu v Hradci Králové tvrzení ženy z Pardubicka, že se letos v dubnu sama dvakrát bodla nožem při pádu. Jejího druha Milana Hofingera poslal na osm let do vězení za pokus vraždy. Úterní rozsudek není pravomocný, neboť obžalovaný i státní zástupce si ponechali lhůtu na podání odvolání.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Milan Hofinger přichází k hradeckému krajskému soudu.

Článek

Když Hofingerova družka z úst předsedy senátu Petra Mráky verdikt uslyšela, neovládla se a hlasitě se rozplakala. Přitom její zranění byla natolik vážná, že nebýt včasné lékařské pomoci, mohla už být mrtvá.

K rozepři mezi partnery došlo letos v dubnu v restauraci v Tuněchodech na Chrudimsku během rodinné oslavy narozenin. Podle Petra Mráky byl soud sice v určité důkazní nouzi, ale podařilo se znalecky prokázat, že si žena nemohla zranění způsobit tak, jak popisovala.

Spodní hranice sazby 

Banální konflikt muž podle soudu nezvládl a reagoval neadekvátně. „V tu chvíli byly v uzavřeném prostoru restaurace jen čtyři osoby. Syn poškozené a servírka jako pachatelé nepřipadají v úvahu, verze poškozené byla znalci vyvrácena,“ řekl Mráka.

Obžalovaný Hofinger, který měl mít v době činu v krvi asi dvě promile alkoholu, byl ohrožen trestní sazbou 10 až 18 let. Soud ale využil svého práva uložit trest pod spodní hranicí sazby.

„V neprospěch obžalovaného sice hovořila jeho trestní minulost i to, že po posledním stíhání v letech 2014, 2015 byl ve zkušební době, ale polehčující okolností byl fakt, že se jedná o pokus trestného činu, a také že u poškozené nevznikly fatální následky,“ dodal Mráka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám