Hlavní obsah

Nabodla jsem se sama, tvrdí žena, jejíž druh je obžalovaný z pokusu o její vraždu

– Hradec Králové
Právo, Ludmila Žlábková

Královéhradecký krajský soud začal v pondělí rozplétat na první pohled jasný případ. Partnerská hádka, k níž došlo 22. března v restauraci v Tuněchodech na Chrudimsku, skončila pobodáním ženy a obžalobou Milana Hofingera (56) z pokusu o její vraždu. Poškozená ale v pondělí u soudu tvrdila, že se na nůž, který držela, napíchla sama. Vinou své nešikovnosti.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Milan Hofinger u Krajského soudu v Hradci Králové.

Článek

Podle obžaloby, kterou přečetl státní zástupce Milan Vacek, bodl obžalovaný svou partnerku do hrudníku v hádce a pod vlivem alkoholu. Dvě rány vedl kuchyňským nožem s čepelí 15 centimetrů dlouhou.

Myslím, že jsem jí neublížil, protože takovou věc bych si pamatoval.
obžalovaný

„Tím jí způsobil bodnou ránu v zadní pažní čáře vlevo, pronikající do dutiny hrudní se vznikem částečného pneumotoraxu a krvácením do dutiny hrudní, bodnou ránu ve střední lopatkové čáře vlevo, pronikající do podkoží, zlomeninu žebra a drobné řezné poranění na levém uchu,“ stojí ve spise. Podle znalců by žena bez včasného zásahu lékařů zemřela. Za její léčbu pojišťovna vyplatila téměř 54 tisíc korun.

Po napadení poškozené měl obžalovaný ještě poškodit zařízení restaurace, kterou měl v nájmu. Mimo jiné zničil výčep, včetně vodovodní baterie dřezu a potrubí, lednici, kulečníkový stůl a další vybavení. Proto je obžalován i z přečinu poškození cizí věci.

Idylický vztah

Hofinger se vinen být necítí. „Já si toho moc nepamatuju. Myslím, že jsem jí neublížil, protože takovou věc bych si pamatoval,“ řekl soudu vyučený malíř pokojů, který pobírá částečný invalidní důchod.

V minulosti byl už vícekrát trestán. Partneři spolu žili už přes šest let. V červnu plánovali svatbu, ale následkem nepodařené oslavy narozenin k ní již nedošlo. Hofinger stejně jako jeho družka tvrdí, že jejich vztah byl idylický. Nehádali se ani ji nikdy nenapadl.

„Oslavovali jsme narozeniny už doma, něco popili, snědli chlebíčky. Pak jsme odjeli do Tuněchod do pronajaté hospody. Tam jsem dostala ten nápad jít krájet dort. Jelikož jsem velmi nešikovná a chytají mě křeče do pravé ruky, mám tam karpální tunely, tak vše chytám do levé ruky. Také mám cysty na mozku a od toho bolesti a beru prášky,“ vysvětlovala poškozená u soudu, jak je možné, že se údajně na nůž nabodla sama. A pokračovala s tím, že v té době měla asi 130 kilo.

Druhé zranění záhadou

„Proto jsem si kalhoty přidržovala zavíracím špendlíkem. Asi spadl a já zakopla o uvolněné kalhoty. Milan by mi v životě neublížil. To já jsem spíš byla ta, která doma křičela, on mi ve všem ustupoval,“ snažila se přesvědčit soud.

Podle znaleckého posudku však měla bodná poranění dvě. „To druhé mi je záhadou. I ve zprávě z nemocnice je zaznamenána jen jedna rána, na tunice je pouze jedna díra,“ tvrdí žena. Výpověď z března, v níž uvedla, že jí obžalovaný sprostě nadával a pak ji zranil nožem, prý byla ovlivněna psychickým nátlakem tří policistů a jejím zdravotním stavem.

Odmítla i výpověď syna obžalovaného, který ji popsal jako žárlivou ženu s kladným vztahem k alkoholu. „To je lež, nemáme se rádi. Jeho syn proti mně dodnes intrikuje,“ vysvětlila soudu.

Hlavní líčení s Milanem Hofingerem bude u hradeckého krajského soudu pokračovat v úterý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám