Hlavní obsah

Žena přebíhala silnici v Praze na červenou. Smetla ji dodávka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dodávka smetla minulý týden v pražských Holešovicích přecházející chodkyni. Žena šla podle policie na červenou a po srážce byla převezena do nemocnice. Policisté v úterý zveřejnili video z nehody, aby upozornili na nebezpečí nerespektování dopravních předpisů.

Dodávka smetla v Praze přecházející chodkyniVideo: Policie ČR

 
Článek

Žena přecházela minulý čtvrtek ráno po přechodu pro chodce, kde však svítila červená. V jednom pruhu stálo nákladní auto, v druhém přijížděla dodávka, která srazila přebíhající chodkyni a odhodila ji na chodník.

Tramvaj v pražském Motole srazila muže, ten na místě zemřel

Krimi

Na pomoc ženě se seběhli tři muži, kteří mikinou přikryli krvácející ránu na hlavě. Jako první pak přijela hlídka policie.

„Policisté ženě zkontrolovali životní funkce a zjistili, že ztrácí vědomí. Proto ji kolegové položili na záda a provedli prohlídku za účelem zjištění zranění. Následně ženě zafixovali pánev a zakryli ji termofolií,“ sdělila jejich mluvčí Violeta Siřišťová.

Na pomoc jim následně přijeli hasiči a záchranná služba, která ženu ošetřila a převezla do nemocnice. Policisté pak zjistili, že žena přebíhala na červenou a řidič neměl žádnou šanci srážce zabránit.

„Video z této dopravní nehody zveřejňujeme z preventivních důvodů, aby si účastníci silničního provozu, kterými jsou i chodci, uvědomili, že jedno chybné rozhodnutí může mít fatální následky,“ konstatovala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Auto smetlo přecházející chodkyni.

Reklama

Výběr článků

Načítám