Hlavní obsah

Žena obvinila partnera ze stalkingu, pak se k němu sama vrátila

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník

Bez trestu odešel ve čtvrtek dopoledne od soudu muž z Mělnicka, který posílal výhrůžné a ponižující SMS zprávy své družce. Devětačtyřicetiletý muž z Neratovic byl obžalován z takzvaného stalkingu poté, co se s ním jeho osmatřicetiletá přítelkyně rozešla a on to neunesl.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Denně ji osobně nebo prostřednictvím telefonu kontaktoval, posílal desítky SMS denně, v nichž ji ponižoval, vyvolával v ní pocity méněcennosti, což vedlo až k tomu, že se pokusila o sebevraždu,“ uvedla soudkyně Marcela Buštová.

Žena pak podala na svého bývalého druha trestní oznámení a začal soud. Jenomže ve čtvrtek přišla společně s ním do jednací síně a vše obrátila naruby.

„Začali jsme spolu zase žít, takže nechci, aby byl stíhán,“ řekla žena před soudem. Soudkyně pak odvolala další naplánované dokazování a celý případ uzavřela tím, že zastavila trestní stíhání. Státní zástupce i obžalovaný se vzdali práva na odvolání tohoto rozhodnutí, takže lze případ považovat za ukončený.

Reklama

Výběr článků

Načítám