Hlavní obsah

Žena nalezla pod podlahou rtuť

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Specialisté z chemické laboratoře hasičského záchranného sboru ve čtvrtek po poledni zabezpečili dvě nádobky s rtutí, které nalezla třiapadesátiletá žena pod podlahou v rodinném domku v Červeném Hrádku u Plzně.

Foto: Janek Prošek

Uzavírka u Penny Marketu

Článek

"Žena našla dvě lahvičky, jednu od přesnídávky a druhou od léků. Obě byly plné rtuti," řekl jeden ze zasahujících hasičů. Podle majitelky domu byly nádobky schované pod prkny.

"Když jsem vytrhávala starou podlahu, všimla jsem si látkového balíčku. Myslela jsem si, že jsem našla nějaký poklad. Když jsem to rozbalila, našla jsme tam dvě skleničky. Dcera, která je lékárnice, mi řekla, že to vypadá na rtuť. Proto jsem zavolala policisty," řekla žena.

Podle ní jedovatou látku schoval pod podlahu zřejmě její zesnulý manžel. "Byl to takový kutil, schraňoval všelijaké věci. Muselo to tam ležet více jak deset let," dodala žena. Ta se také obává o své zdraví. "Víčko na té větší sklenici nebylo těsné. Možná že jsem tady dýchala ty jedovaté výpary," přemítala nahlas.

Výběr článků

Načítám