Hlavní obsah

Žena naletěla falešnému bankéři i policistovi

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Zřejmě falešná identita nejprve bankéře a poté policisty měla dodat na důvěryhodnosti transakcím, v jejichž výsledku mladá žena v Olomouci přišla bezmála o 370 tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Ve čtvrtek dopoledne se na policisty obrátila 36letá žena s oznámením podvodného vylákání finanční hotovosti. Na konci června ji telefonicky kontaktoval muž vydávající se za bankéře a poté i osoba vystupující jako policista,“ informovala tisková mluvčí policie Petra Vaňharová.

Muž prodával v bazarech mobily. Po platbě na bitcoinový účet už se neozval

Krimi

Další konverzace již probíhala prostřednictvím aplikace určené k zasílání zpráv. Údajný bankéř měl ženu pod záminkou napadení jejího bankovního účtu přimět k vybrání finanční hotovosti ve výši přes 300 000 korun. Podle pokynů peníze ze svého účtu vyzvedla a poté je po menších částkách postupně vložila do bitcoinové peněženky v jednom z obchodních center v Olomouci.

Údajný Brit okouzlil ženu z Přerovska. Poslala mu milion

Krimi

Podvodník svojí vytrvalostí a nepoctivými praktikami ženu přiměl i k oslovení banky s žádostí o poskytnutí úvěru ve výši 25 000 korun. Po připsání peněz na účet je žena vybrala a opět uložila do totožné bitcoinové peněženky. Způsobenou škodu podvedená vyčíslila na zhruba 370 000 korun.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest,“ uvedla Vaňharová.

Reklama

Výběr článků

Načítám