Hlavní obsah

Žena na Semilsku nejspíš vypila zcela čistý metanol

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Semily

Nejspíš zcela čistý metanol vypila 48letá žena, která zemřela na intoxikaci v liberecké nemocnici. Žena žila v Libštátu na Semilsku, kde byl už loni zaznamenán jeden případ otravy v Libereckém kraji. Souvislost obou případů ale mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Radka Sandorová zatím nepotvrdila. GIBS se případem zabývá, jelikož v něm figuruje policista.

Foto: Celní ředitelství Olomouc

Ilustrační foto

Článek

S největší pravděpodobností jde o 36letého muže z Libštátu, který v neděli společně s družkou popíjel rum. U muže se žádné obtíže neprojevily, takže žena musela vypít jiný alkohol se smrtícím množstvím metanolu sama.

Postižená byla hospitalizována v pondělí na interním oddělení semilské nemocnice s pravděpodobnou diagnózou intoxikace neznámou látkou. Za necelé dvě hodiny po přijetí do nemocnice se její stav zhoršil.

„Na takto závažné zdravotní stavy nejsme vybaveni diagnosticky, přístrojově ani personálně, a proto jsme se rozhodli předat pacientku na vyšší pracoviště do Liberce,“ řekla ředitelka semilské nemocnice Alena Kuželová.

Žena, která ležela v hlubokém bezvědomí na oddělení ARO krajské nemocnice v Liberci, v úterý večer zemřela. „Byla to velice pokročilá otrava. Laboratorní testy ukázaly, že žena v těle neměla žádný etylalkohol. Buď se odboural, nebo vypila čistý metylalkohol,“ řekla Právu mluvčí liberecké nemocnice Barbora Silná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám