Hlavní obsah

Žena, která varovala před bombami na poštách, je sama lupička

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Kriminalisté rozluštili případ vyhrožování o uložení bomb na několika pobočkách pošt a spořitelen na Benešovsku, v Příbrami a Táboře. Při vyšetřování zjistili, že za výhrůžkami je stejná pachatelka, která na konci února vyloupila i banku ve Vlašimi, kde tato dvaatřicetiletá žena bydlí.

Článek

„Maskovaná brýlemi, čepicí s kšiltem a kapucí přes hlavu vešla do pobočky Komerční banky ve Vlašimi, poté přistoupila k přepážce pokladny, přičemž vyndala z kapsy bundy malou pistoli černé barvy a vyžádala si finanční hotovost ve výši 190 tisíc korun,“ uvedla mluvčí benešovské policie Zuzana Stránská.

Při loupeži nebyl nikdo zraněn, peníze žena utratila.

V polovině června pak stejná žena zavolala na policejní linku 158 z mobilního telefonu. „Jsem držena ve Vlašimi ve sklepě na neznámém místě dvěma muži v kuklách, kteří na mě míří zbraní a vyhrožují mi, že mi zabijí děti a dále že mám uvést, že na pobočkách České pošty a České spořitelny ve Vlašimi, Benešově, Příbrami a Táboře jsou umístěny bomby, které vybuchnou ve 14 hodin,“ tvrdila do telefonu žena. [celá zpráva]

Kriminalisté ale zjistili, že si vše vymyslela, že ji k tomu nikdo nenutil. „Žena se činů dopustila, protože měla finanční problémy a chtěla je tímto způsobem řešit. V obou případech se doznala,“ doplnila Stránská. Nyní ženě za loupež a šíření poplašné zprávy hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám