Hlavní obsah

Žena brala zálohy na bydlení, které neexistovalo. Policie hledá další poškozené

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté z Prahy obvinili dvaapadesátiletou ženu, kterou podezřívají z podvodných pronájmů bytů. Obviněná podle vyšetřovatelů opakovaně nabízela bydlení, na které vybírala zálohy, k nastěhování nových nájemníků ale nakonec nedošlo, podezřelá se vždy nějak vymluvila. Policie zatím dala dohromady několik případů a hledá další poškozené.

Foto: Policie ČR

Pražská policie obvinila ženu z podvodů při pronájmech bytů

Článek

Obviněná vystupovala podle policie pod jmény Eva De Silva, Eva Michálková nebo Eva Veselá. Kriminalisté kauzu rozplétají od letošního dubna a vzhledem k podezření, že poškozených může být víc, obracejí se nyní na veřejnost a zveřejnili v úterý fotku obviněné.

„Podle zjištění kriminalistů je žena podezřelá, že vybírala od poškozených rezervační zálohy na pronájmy bytů, následně k pronájmu bytu nedošlo a peníze nevrátila. Vše probíhalo tak, že sehnala byt, který byl vhodný k pronájmu, a dala inzerát na internet. Poté, co se jí začali hlásit zájemci, tak s nimi provedla prohlídku bytu a v případě zájmu od nich vybrala zálohu v řádu několika tisíc korun,“ sdělil mluvčí policie Jan Daněk.

Pronájem se ale podle policistů neuskutečnil a žena si peníze údajně nechávala pro vlastní potřebu. „Kriminalisté zjistili, že jeden byt takto zvládla ‚pronajmout‘ i několikrát,“ uvedl mluvčí.

Místo bytu ubytovna a sklad

Žena si podle Daňka vymýšlela různé historky, kvůli kterým nakonec nebylo možné byt pronajmout. „Termín nastěhování oddalovala, až ho úplně zrušila. V jednom případě to dokonce došlo tak daleko, že se poškození vystěhovali z předchozího bytu a i s věcmi v autě přijeli do nového, kde ale zjistili, že se nenastěhují,“ popsal mluvčí.

Obviněná se podle něj vymluvila, že v bytě jsou stále původní nájemníci. Noví zájemci o bydlení se tak stali vlastně bezdomovci. „Nakonec sehnali ubytovnu a jejich věci skončily dočasně ve skladu,“ informoval Daněk.

„V rámci vyšetřování případu kriminalisté dospěli k závěru, že poškozených může být mnohem více, ale případy neohlásili. Touto cestou se proto obracíme na případné další poškozené, aby se ozvali na linku 158,“ dodal Daněk s tím, že realitní makléřka je obviněná z podvodu a krádeže, za což jí hrozí až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám