Hlavní obsah

Ze znásilnění ženy na záchodě obvinila ostravská policie jinou ženu

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Nezvyklý případ údajného znásilnění ženy, kterého se měla dopustit jiná žena, vyšetřují ostravští kriminalisté. K útoku údajně došlo už na počátku listopadu na záchodě jednoho ostravského baru, policie o případu informovala v úterý.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Událost se podle policie stala v nočních hodinách. Žena, která měla v krvi dvě promile alkoholu, v baru nejprve sexuálně obtěžovala 22letou ženu, která seděla u stolu.

„Měla se jí dotýkat i přes její nesouhlas. Svého jednání měla podezřelá zanechat až po verbálním apelu kamaráda obtěžované ženy,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Po chvíli však podnapilá žena odešla na toaletu, kde podle informací policie přelezla dvoumetrovou zeď a vnikla do kabinky, kde vykonávala potřebu další 27letá žena.

„Druhou poškozenou pak měla žena líbat, čemuž se měla oběť bránit fyzicky i verbálně. Při ataku měla podezřelá pokračovat v sexuální praktice i přes volání oběti o pomoc. Ženě se následně podařilo vysmeknout z držení a z místa toalety odejít,“ dodala mluvčí.

Policisté podezřelou ženu zadrželi krátce po události a následně ji nejprve eskortovali k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici. Orientační dechová zkouška ukázala hodnotu alkoholu přesahující dvě promile.

„Obviněna byla z přečinů omezování osobní svobody, výtržnictví a znásilnění,“ dodala Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám