Hlavní obsah

Ze svědka obviněný. Policie viní mladíka z přepadení benzínky u Plzně

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Kriminalisté obvinili 21letého muže z loupeže na čerpací stanici v Losiné na Plzeňsku z počátku června. Mladík podle vyšetřovatelů hrozil obsluze zbraní a odnesl z místa 400 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Loupež na benzínce v Losiné.

Článek

Obviněný je podle policie z obce na jihu Plzeňska, o vývoji v případu informovala ve středu policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Foto: Policie ČR

Loupež na benzínce v Losiné

Loupež se stala 7. června 2019 v obci Losiná. Mladík podle kriminalistů donutil nožem obsluhu benzínky otevřít trezor s hotovostí, pak z místa s penězi v igelitce zmizel.

„Obviněný muž se nejdříve vydával za svědka celé události a policistům tvrdil, že pachatele viděl z místa utíkat, když ho chtěl dopadnout, ale nepodařilo se mu to. Následně se policistům pod tíhou důkazů přiznal, že si vše vymyslel a že peníze odcizil on sám,“ upřesnila mluvčí.

Mladík penězi údajně zaplatil dluhy, ale nakoupil také elektroniku a pronajal si luxusní auto ze zahraničí.

Foto: Policie ČR

Loupež na benzínce v Losiné

„Policie podala státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Za zvlášť závažný zločin loupeže hrozí mladíkovi až 10 let ve vězení,“ dodala Raindlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám