Hlavní obsah

Podezřelý z vraždy pumpařky měl udat střelce. Z loupeže dostal jen dva tisíce

Právo, Novinky, Jan Menšík, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podezřelými z vraždy 58leté pumpařky v Nelahozevsi jsou třicetiletý David Š. a jeho vrstevník Ivan H., kteří spolu bydleli ve stejné čtvrti v Kralupech nad Vltavou a přátelili se i na Facebooku. Kriminalisty na jejich stopu přivedl podle zdroje obeznámeného s případem přímo jeden z účastníků loupežného přepadení.

Policejní prohlídka ve VojkovicíchVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Promluvil a udal střelce, protože mu prý dal z přepadení jen dva tisíce,“ sdělil zdroj.

Středočeská policie v úterý odmítla sdělit jakékoli podrobnosti a odkázala na středeční tiskovou konferenci. [celá zpráva] V současné době kriminalisté vyslýchají lidi z jejich blízkého okolí. Byly provedeny také domovní prohlídky.

Foto: Facebook

Podezřelí David Š. a Ivan H.

Čerpadlářka zemřela loni 3. prosince během noční služby. V té době byla na benzínce sama. Ze zločinu existuje kamerový záznam, který policie v minulosti zveřejnila. Je na něm vidět, jak dva pachatelé vbíhají dovnitř a první z nich bez rozmýšlení po ženě střílí.

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadení čerpací stanice na MělnickuVideo: Policie ČR

Klid před bouří, psal na Facebook

Jeho komplic utíká za prodejní pult, kde bere kartony cigaret. Střelec pak bere pokladnu s hotovostí. Kolik peněz je uvnitř, není známo. Maximálně prý šlo o desítky tisíc. Pachatelům za to hrozí 15 až 20 let vězení, případně i výjimečný trest. Jak později vyšlo najevo, žena se nebránila a snažila se schovat v zadní místnosti. Střela ji prý zasáhla přes zavřené dveře.

Davida Š. zadržela v pondělí večer zásahová jednotka v řadovém domku ve Vojkovicích na Mělnicku, kde zřejmě žil v posledních měsících se svou těhotnou partnerkou. Ještě v úterý před tímto domem hlídkovali policisté a vstupní dveře do jednoho z bytů byly zapečetěné.

Středočeské Vojkovice, kde zadrželi jednoho z podezřelýchVideo: Aktu.cz

Na Facebooku má David Š. hned dva profily. Ani na jednom z nich však není příliš aktivní. Na prvním uveřejnil poslední příspěvek před šesti lety, na druhém pak loni v srpnu.

Jeho kamarád Ivan H. naopak poslední příspěvek zveřejnil v neděli. Na Nový rok na něj dal svou fotografii a napsal k tomu popisek „klid před bouří“.

Tento muž bydlí ve stejné čtvrti Kralup jako rodiče prvního zadrženého. Lidé z okolí je ale příliš neznají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám