Hlavní obsah

Zdrogovaný muž ujížděl policistům na čtyřkolce, nakonec ho sundali

Měl zadržený řidičský průkaz a byl pod vlivem drog, přesto se rozhodl 31letý muž sednout na čtyřkolku a vyrazit s ní do terénu. Když na něj pak zablikala policejní hlídka, pokusil se jí ujet, daleko ale neuprchl. O případu z minulého pondělí informovala v sobotu policie.

Pronásledování čtyřkolkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Na muže se čtyřkolkou narazila policejní hlídka v Podleské ulici v Praze 10 v pondělí krátce před půl jedenáctou večer. Policisté se ho rozhodli zkontrolovat, řidič ale na výzvy k zastavení nereagoval, sešlápl plyn a vysokou rychlostí začal ujíždět po ulici Františka Diviše ve směru na Hostivař.

„Na úrovni silnice, vedoucí do městské části Pitkovice, kde se kříží s ulicí Františka Diviše, z ní sjel a pokračoval zběsilou jízdou po poli. Po půlkilometrové jízdě zapadl do remízku, přes který vedl potok,“ popsala honičku policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policisté pak vyběhli ze služebního auta a vyzývali řidiče, aby zastavil. Podezřelý na to nereagoval, neustále přidával plyn a pokoušel se vyjet svah. Proto ho policisté za pomoci „donucovacích prostředků” ze čtyřkolky sundali a zpacifikovali.

Foto: Policie ČR

Řidiče čtyřkolky zastavil až remízek.

Jednatřicetiletý muž řídil i přesto, že má od listopadu minulého roku zadržený řidičský průkaz. Kromě toho měl také pozitivní test na drogy.

Jak se ukázalo, muže během minulého roku policejní hlídka na území hlavního města Prahy zastavila už minimálně třikrát. A pokaždé byl test na drogy pozitivní.

„Policisté zajištěného převezli na policejní služebnu, kde mu sdělili podezření ze spáchání přestupků v dopravě a dále z neuposlechnutí výzvy úřední osoby během výkonu její pravomoci. Tyto přestupky policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu k vyřízení,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám