Hlavní obsah

Zdrogovaný muž běžel po výpadovce v Brně, smetlo ho projíždějící auto. Policisté ukázali video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Víc štěstí než rozumu měl muž, který se z těžko pochopitelného důvodu rozhodl běžet po frekventované rychlostní komunikaci na příjezdu do Brna poblíž Modřic. Po čtyřproudé silnici, kde neměl co dělat, běžel navíc za šera v tmavém oblečení bez jakýchkoli reflexních prvků. Ze srážky s projíždějícím Volvem nakonec vyvázl jen s lehkým zraněním.

Řidič projíždějícího auta už neměl čas na běžícího muže zareagovatVideo: Policie ČR, Policie ČR

 
Článek

K nehodě došlo v úterý ráno. Na záznamu, který zveřejnili policisté, je vidět, jak muž běží proti jedoucím autům. Několik vozidel se mu ještě stačilo vyhnout, ovšem řidič Volva už neměl dost času na reakci.

„Proč se muž v tmavém oblečení bez reflexních prvků pohyboval v prostoru, kam chodci nesmí, je otázkou. Napovědět může zjištění policistů vyšetřujících nehodu. Muž sice nebyl pod vlivem alkoholu, ale měl pozitivní test na drogy. Hlídce přiznal užití pervitinu,“ konstatoval policejní mluvčí Bohumil Malášek, který pochválil i bleskurychlé reakce řidičů, neboť jen díky tomu muž neskončil hůř.

Další dvě nehody chodců v Brně z tohoto týdne totiž skončily tragicky. V pondělí v Bauerově ulici nepřežil srážku s nákladním automobilem devětatřicetiletý cizinec. Smrtí chodce skončila také středeční večerní nehoda, při které v Moravanské ulici srazil Mercedes čtyřicetiletého muže.

„O život bojuje v nemocnici jedenadvacetiletý chodec, který ve čtvrtek po ránu přebíhal Provazníkovu ulici. Po kolizi hned se dvěma automobily je jeho stav stále kritický,“ zrekapituloval Malášek.

Jeden mrtvý a dva zranění po nehodě osobního auta na Českolipsku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám