Hlavní obsah

Pistole u hlavy, výbušnina, evakuace. Policie popsala dramatický zásah v Brně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zbraň, se kterou v pondělí přišel do budovy v Brně ozbrojený muž, byla funkční. Policisté navíc našli zničenou místnost a v ní fragmenty možného nástražného výbušného systému. Motiv zůstává nejasný, protože podezřelý je v nemocnici.

Policisté v Brně zadrželi ozbrojeného mužeVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie ve čtvrtek podrobně informovala o zásahu. Muž se podle ní dostal do 18. patra kancelářského komplexu v Holandské ulici, kde svým chováním spustil požární alarm. Tím došlo k evakuaci budovy, ze které odešlo 200 lidí. Muž byl po chvíli nalezen policisty se samopaly.

„Muž měl v ruce zbraň a choval se značně nevypočitatelně, například si pistoli přikládal k hlavě. Policisté s mužem nejprve vyjednávali, a když se k nim po chvíli přiblížil, tak jej pomocí hmatů a chvatů zadrželi a odzbrojili,“ uvedl mluvčí policie David Chaloupka.

Agresivní muž měl u sebe krátkou perkusní zbraň, která byla funkční. Policistům také řekl, že do budovy přinesl výbušninu. Pyrotechnici našli zničenou místnost a v ní fragmenty, které by mohly pocházet z nástražného výbušného systému a které odeslali k další expertize.

„Zadrženého muže zatím vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nebylo možné vyslechnout, zůstává hospitalizovaný v uzavřeném zdravotnickém zařízení,“ dodal Chaloupka s tím, že případ policisté vyšetřují jako nebezpečné vyhrožování a obecné ohrožení.

Kvůli muži se střelnou zbraní v Brně zasahovala policie

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám