Hlavní obsah

Zběsilou jízdu skútru parkem a po chodníku ukončily schody

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Motocyklista na skútru v sobotu pořádně prohnal pražské policisty. Ujížděl jim nejen po silnici, ale nebál se ani jízdy po chodníku a po parku. Osudnými se mu staly až schody, ze kterých spadl. Před jízdou pil alkohol.

Řidič skútru se hnal pražským parkem Video: Policie ČR

 
Článek

Bylo kolem třetí hodiny ranní, když hlídka strážců zákona spatřila na pražském Jižním Městě motocyklistu. Skútr křižoval silnici ze strany na stranu, jeho jízda byla nestabilní a podezřelá a policisté tušili, že s řidičem není něco v pořádku.

„Muž odmítl zastavit, začal ujíždět ulicí Mikulova, střídal jízdu po chodníku a parku a přejížděl z ulice do ulice, až se dostal ke třem schodům, kde zřejmě doufal, že policisty setřese, protože auto se přes ně nedostane. Jenže sjezd nezvládl a upadl,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Muži zákona následně přistoupili k dechové zkoušce, která ukázala téměř 1,5 promile alkoholu. Dosud netrestaný 34letý muž označil své chování jako momentální pominutí mysli. Je podezřený z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám