Hlavní obsah

Zavřeno. V Kauflandu v Orlové hledají už dva dny hada

– Ostrava • Aktualizováno

V Kauflandu v Orlové na Karvinsku hledají od úterý hada. Prodejna je kvůli tomu už dva dny zavřená. Plaza údajně natočily bezpečnostní kamery. Hasiči byli na místě dva dny a nic nenašli.

Foto: Mapy.cz

Kaufland v Orlové (ilustrační foto)

Článek

„Dne 9. října v ranních hodinách byla na naší provozovně v Orlové v Okružní ulici zjištěna přítomnost dosud blíže nezjištěného druhu plaza. Okamžitě jsme přijali veškerá nezbytná opatření a prodejna byla uzavřena,” uvedla mluvčí společnosti Renata Maierl.

Obchod kontaktoval odborníky na plazy a také hasiče. Ti na místě s hledáním hada pomáhali v úterý i ve středu. „Dosud nemám informaci o tom, že by byl nějaký had nalezen,“ řekl ve středu mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Pátrání hasiči ukončili ve středu asi ve dvě hodiny odpoledne. Podle mluvčí Kauflandu se plaza stále nalézt nepodařilo. „Na místě stále probíhá intenzivní hledání,” sdělila. Kamerové záznamy, na nichž má být plaz zachycen, odmítla poskytnout.

Na zásahu spolupracuje i orlovská městská policie.

Odchyt mamby zelené v zahrádkářské kolonii v HlubočepíchVideo: Policie ČR

U hledání hada asistovali nedávno bezpečnostní složky a odborníci v Praze. [celá zpráva]

Tam bylo nebezpečí konkrétnější - šlo o jedovatou mambu zelenou, která uštkla 30letou ženu, zřejmě majitelku a několik dní byla neznámo kde. Po několika dnech ji zahlédli lidé v sousedství, následně byla odchycena.

Herpetolog vysvětluje, proč se mamba hledala tak dlouhoVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám