Hlavní obsah

Zaútočil první, pak už si nic nepamatuji, řekl obžalovaný z vraždy

Právo, Pavel Orholz
Prachatice

Když si tři sourozenci rozdělili na bydlení dům v jedné z vesniček na Prachaticku, netušili, že za to jeden z nich zaplatí životem. Před soudem se v úterý začal hájit 41letý Tomáš Burian, přítel sestry zavražděného muže. Podle obžaloby zasáhl v kuchyni domu 29letého muže několikrát nožem a ten na místě vykrvácel.

BEZ KOMENTÁŘE: Tomáš Burian u souduVideo: Pavel Orholz, Novinky

 
Článek

K vraždě došlo podle obžaloby 25. dubna letošního roku. Státní zástupce Roman Tibitanzl uvedl, že nůž si přinesl obžalovaný z vedlejší místnosti. Burian vypověděl, že jako první zaútočil nožem bratr jeho přítelkyně, se kterou v domě vychovával dítě. „Měl v ruce nůž. Myslím, že jsem ho chytil za zápěstí a vypadl mu. Pak jsme jej chtěli oba sebrat a mně se to povedlo. Pak už si nic nepamatuji,“ řekl Burian.

Muž na Prachaticku zabil v hádce svého známého

Krimi

Prý se probral, až když ležel v pokoji vedle umírajícího mladíka. „Pod ním byla kaluž krve, která stále přibývala,“ vyprávěl mezi vzlyky obžalovaný. Do pokoje prý v tu chvíli přišel i jeho malý syn, protože přítelkyně zapomněla zavřít dveře. Burian se podle svých slov zraněného snažil marně oživovat.

Dlouholeté spory

Burian je přesvědčený, že příčiny nastaly už mnohem dříve. V úterý popisoval dlouholeté spory s bratry, ale i s otcem své přítelkyně. Jeho výpověď trvala přes dvě hodiny a začínala už popisem událostí z roku 2012, kdy se s přítelkyní i její rodinou seznámil. Hádky začaly už při rekonstrukci prostor, kam se vystudovaný informatik s družkou a malým synem nastěhoval. O hodně mladší bratr, kterého nakonec v pokoji údajně ubodal, prý v domě pořádal s přáteli celou řadu večírků. Přátelé tam podle Buriana chodili, i když nebyl bratr přítelkyně doma.

Policie našla mezi narkomany matku podezřelou z vraždy novorozence

Krimi

Tři dny před vraždou tak zaútočil obžalovaný i na jednoho z přátel bratra, který u domu opravoval čtyřkolku se sekerou v ruce. Tehdy vyvázl muž bez újmy. Burian se k činu přiznal a konstatoval, že jeho výpověď nemůže jeho čin ospravedlnit.

Za vraždu mu hrozí až 18 let vězení.

Soud má pokračovat ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám