Hlavní obsah

Zatčený opilec zmlátil strážníka, i když byl v poutech

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Přestože měl už nasazená pouta, pustil se v sobotu v noci na českobudějovické pěší zóně na Lannově třídě jednatřicetiletý podnapilý muž do hlídky městských strážníků. Ti dorazili na místo poté, co městskou policii požádala o pomoc skupinka lidí, které muž údajně napadal.

Článek

„Muž začal strážníkům okamžitě po jejich příjezdu vyhrožovat. Zahrnul je sprškou nejhrubších a nejoplzlejších nadávek a vyhrožoval jim i fyzickou likvidací. Protože se jeho agresivita stupňovala, musela hlídka použít donucovací prostředky a muže spoutat,“ popsal incident mluvčí městské policie Václav Sup.

Opilý chlapík pokračoval v řádění i na záchytce, kde i přesto, že byl spoután, napadl jednoho ze strážníků a opakovaně ho kopl do oblasti břicha a hrudníku.

„Sám si úmyslně způsobil i drobná zranění v obličeji tak, aby musel být převezen k ošetření do nemocnice. V čekárně se pustil do pacientů a jedné ze zdravotních sester, stejně jako před tím strážníkům, vyhrožoval zmlácením a zabitím. Ošetřující lékař neshledal důvod, proč by muž měl zůstat v nemocnici, byl proto převezen zpět na protialkoholní záchytnou stanici. Tam znovu slovně útočil na osádku sanitky i přítomného strážníka,“ upřesnil Sup.

Teprve ve tři čtvrtě na jednu ráno se podařilo agresivního muže definitivně umístit do cely na záchytce. I po dvou hodinách ještě nadýchal  přes 2,28 promile alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám